Cloud IaaS: A CISPE megalakulásával új Magatartási Kódex kerül bemutatásra a felhő infrastruktúra szolgáltatók számára

A felhő infrastruktúra szolgáltatók egy új adatvédelmi Magatartási Kódexet hagynak jóvá

 

A CISPE, a legmagasabb szintű adatvédelem megőrzésével foglalkozó és Európában működő, több mint 20 felhő infrastruktúra szolgáltatóból álló újonnan létrejött szervezet, bejelentette saját adatvédelmi Magatartási Kódex kezdeményezését, mely megköveteli a cloud IaaS szolgáltató tagoktól az európai adatközpontokban tárolt adatokhoz speciális védelmi biztosítások szolgáltatását.

A CISPE Magatartási Kódex kezdeményezésről az iparág kulcsfontosságú személyeivel és döntéshozóival egy kerekasztal konferencián döntöttek Brüsszelben. A konferenciát a Belföldi Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottság tagja, Eva Paunova nyitotta meg.

A CISPE Magatartási Kódex alatt a felhő infrastruktúra szolgáltatók nem végezhetnek el adatbányászatot vagy elemzést ügyfeleik személyi adatain marketing, reklámozás vagy hasonló tevékenységekből adódóan, saját felhasználás vagy harmadik félnek való értékesítés céljából.

A Kódex elsőbbséget élvez az Európai Unió (EU) által létrehozott új Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) szemben. Az általa felállított követelmények megegyeznek a rendelet által kiszabott fő célokkal, úgy mint visszaadni a polgároknak személyi adatkezelési jogukat, és egyszerűsíteni a szabályozási környezetet a nemzetközi vállalatok számára, az EU rendeletek egyesítésével.

Az új Magatartási Kódexet úgy alakították ki, hogy összhangban legyen a 2018 májusában hatályba lépő EU Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR). Nemzetközileg elismert biztonsági szabványokra épül, melyek kiterjesztik az adatvédelmi folyamatokat minden felhő szolgáltatóra és felhasználóra.

Egyszerűbbé teszi a felhasználók számára hogy megállapíthassák, a Felhő Infrastruktúra Szolgáltatások megfelelnek-e a használni kívánt adatfeldolgozási folyamatokra, valamint rendelkeznek-e tiszta Megbízhatósági Jeggyel.

Ezt a Megbízhatósági Jegyet a felhő infrastruktúra szolgáltatók azért használhatják, hogy megmutathassák ügyfeleiknek együttműködésüket, továbbá az együttműködő szervezetek a CISPE weboldalán is feltüntetésre kerülnek.

A CISPE Magatartási Kódexe alatt a felhő felhasználók megbizonyosodhatnak arról, hogy a felhő infrastruktúra szolgáltatások nem dolgozzák fel felhasználói adataikat a szolgálató saját vagy harmadik fél általi értékesítés céljából, úgy mint adatbányászat, adathalmazok elemzése, marketing vagy hasonló tevékenységek.

"Természetes döntés volt, megláttuk a lehetőséget a Magatartási Kódexben", nyilatkozta Stefano Cecconi, az Aruba Spa alapítója és vezérigazgatója. "Ügyfeleink számára ez az adatvédelmi szabvány már megtalálható az olasz jogalkotásban is, mely a Magatartási Kódexhez rendkívül hasonló pontokat foglal magában, továbbá ugyanazokat a feltételeket garantálja. Az igazi fejlődés ebből a döntésből születik, hisz ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek minden európai országra és mindenkire ugyanazok a kötelezettségek vonatkoznak. Én örömmel fogadom a CISPE Magatartási Kódexet, mivel ez minden kételyt el fog oszlatni ami az ügyfelekben felmerülhet a felhő szolgáltatójuk felől.”

Az Aruba Cloud-dal kapcsolatban Stefano Cecconi hozzátette, "megadjuk ügyfeleinknek az esélyt, hogy kiválaszthassák, mely országban szeretnék az adataikat kezelni, mindazonáltal az adatokat szigorúan az EU-n belül hagyjuk, magabiztosan védve a legmagasabb adatvédelmi szabványokkal".

További információkért kérjük tekintse meg a hivatalos sajtóközleményt a http://cispe.cloud weboldalon.