.hu domain regisztráció, jóhiszeműségi nyilatkozat

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket a .hu Domainregisztrációs Szabályzat 2022.04.01-től érvényben levő változásaira.
A módosítás lényege, hogy a domain regisztrációs igények ellenőrzésekor a megtévesztőnek ítélt domain kérelmeknél .hu Nyilvántartó jóhiszeműségi nyilatkozatot kérhet az igénylőtől. Az igénylő biztosítékot adhat, miszerint a domain név használata alkalmával nem fogja sérteni a megtévesztés gyanújának alapját képező pl. védjegytulajdonos, magánszemély vagy cég jogait. Jóhiszeműségi nyilatkozatot a magyarorszag.hu weboldalon (ügyfélkapu) található AVDH-val hitelesítve, vagy az EU-ban elfogadott (eIDAS Rendelet szerinti), minősített tanúsítványon alapuló elektronikus aláírással lehet benyújtani. Esetlegesen kialakuló jogvita esetén a jóhiszeműségi nyilatkozat az Alternatív Vitarendező fórum döntésének alapját szolgáló okiratként is funkcionálhat. Az érintett domain nevek átruházása esetén, az új igénylőnek is szükséges megtenni a nyilatkozatot, amennyiben a megtévesztő használat gyanúja rá vonatkozóan is fennál.
Amennyiben az igénylő nem nyilatkozik jóhiszeműen, úgy mind a regisztrációs igény, mind pedig az átruházási kérelem törlésre fog kerülni a .hu Nyilvántartó által.
Részletes leírásunkat tudásbázisunkban találja.
Esetleges kérdéseikkel, kéréseikkel forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz.

Üdvözlettel:
A Forpsi csapata